5 Smart Mat Substitutioner För att Göra Hälsosam Kost Lättare

on

Av: Barry Westerkamp

At äta hälsosammare är på många människors Nyårslöften lista, och vi applåderar det! Hälsosammare matalternativen är inte så svårt att hitta, men att kunna välja det bästa alternativet, är hur du faktiskt tar ställning till förändring—och inte bita av mer än du kan tugga. Många människor blir överväldigade när de försöker ändra sitt ätande helt och hållet. Det är allt för drastiskt, vilket leder till frustration och så småningom löftet blir inte av.

Jag rekommenderar att ni följer Chip and Dan Heath råd, författare av boken Switch, och “Shrink the change.” Med andra ord, när du försöker att äta hälsosammare, ställ inte ribban så högt. Om du gillar inte grönsaker, koka inte upp brysselkål och förvänta dig att du ska upptäcka din nya favoritmat. Börja långsamt, bygga upp allt eftersom och gör bättre val, sedan försöker förbättra dessa val över tiden.

För att visa dig exakt hur detta ser ut i verklighet, har jag satt ihop en lista med fem näringsmässiga progressioner som du kan laga långsamt, så att du inte känner dig så överväldigad och så småningom kan åstadkomma målen med säkerhet!

Ett Smart Val för Bröd Älskare

En bagel med färskost träffar rätt, men de flesta människor behöver inte alla dessa kalorier när de sitta vid ett skrivbord större delen av dagen. Istället, börja din dag genom att rosta fullkornbröd och lägg på lite jordnötssmör. Du kommer fortfarande få ditt bröd fix, men nu har du lagt till lite protein och skärt ner dramatiskt på kalorier. Om du känner för det, byt ut ditt sockrade jordnötssmör för ett naturligt alternativ. När du är redo att gå hela vägen, välj rostade Esekiel bröd med mandel smör och lite ekologisk honung. Esekiel bröd innehåller inget socker, inga konserveringsmedel och inga konstgjorda ingredienser, till skillnad från de flesta andra bröd.

En Hälsosammare Knastrande

När det gäller potatischips, kan du aldrig äta bara en. Ta en påse till mellanmål och ganska snart är de slut. Bakade chips är ett bra byte när du har precis börjat att äta hälsosammare. Visst, är de fortfarande chips, men du kommer att förbruka färre kalorier, vilket är en trevlig avvägning. I slutänden, kommer du vilja att sluta smaska på chips och istället byta ut de mot en hälsosammare knastrande, som nötter. Mandel, cashew eller pistagenötter är alla bra val. Dessa nötter är laddade med näringsämnen och innehåller protein samt hjärtvänliga fetter.

Hitta en Ny Kall Belöning

Om glass är en av dina svagheter och du räcker efter byttan allt för många gånger, börja med att ersätta den med smaksatt yoghurt. Du kan även frysa det för en mer liknande konsistens. Du kommer att konsumera färre kalorier, mindre fett men lägger till extra protein. Med tiden kommer dina vanor förändrats så att du kan äta grekisk yoghurt (som kommer att packa ännu mer av ett protein kick) blandat med lite färsk frukt.

Blir Klipsk med Pasta

En stor tallrik pasta är en dröm för carb-älskare men, när du vill göra ett hälsosammare val, börja med att byta ut din vanliga pasta för ett fullkorn alternativ. När du har gjort den första förändringen (det var inte så illa), kan du nu börja experimentera med squash eller zucchininudlar för att försöka smyga i vissa grönsaker. Istället för köttfärs i din sås, försök med magrare mald kalkon.

Fräscha Upp Din Sallad

Många människor försöker göra ett hälsosammare val genom att välja sallad, men ack, isbergssallad är täckt av krutonger och ranchdressing. Börja med att byta ut din sallad med spenat för att du ska få flera vitaminer och mineraler. Nästa, by ut krutongerna mot grillad kyckling och tillsätt några råa frön, vilket kommer att öka ditt proteinintag. Till sist, ta bort det kalorilastade dressing mot en hemlagad alternativ med hjälp av hälsosamma fett källor som avokado och olivolja.

Nutrition förändringar kan verka mycket skrämmande om vi försöker med den dramatiska versionen. Tyvärr, fungerar den metoden sällan och leder slutligen till misslyckande. Börja långsamt och gör små, hållbara förändringar över tid och ganska snart en hälsosam kost kommer att bli din nya vardag!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s