5 skäl till varför du bör investera i en franchise och inte bara starta ett eget företag

Att starta ett nytt företag kan vara svårt! Du måste väga upp riskerna, hitta kapital, oroa dig för hur du kommer att annonsera din produkt och om människor faktiskt kommer att köpa det!
Det är därför ett samarbete med ett stort franchisevarumärke kan hjälpa dig att övervinna dessa utmaningar. En väl vald franchise kan lindra en del av de problem som du kan ha med att välja att starta ett nytt företag. En framgångsrik franchisemodell ger dig ett beprövat koncept och tar bort en del av osäkerheten med en start-upp. Här är de 5 skältill varför franchise är värt investeringen.

1. Du köper en beprövade formel.

I näringslivet handlar det om system! Tänk om du var i logistikbranschen och försöker konkurrera med Amazon om leverans på samma dag. Ganska tufft, eller hur! En franchise ger dig system, processer och teknik så att du inte behöver utveckla dem själv. Istället kan du fokusera på att ge en bra kundupplevelse. En bra franchisegivare kommer att ha allt systematiserade och redo för dig från den första dagen. Dessa system kan vara: rätt marknadsföring och branding; sättet att hitta rätt plats; och tillgång till bra leverantörer. En franchisegivare kommer att hjälpa dig att övervinna många av de utmaningarna och coacha dig för att undvika stora fallgropar under en start-upp. I slutändan sparar du tid och pengar!

2. En franchise ger en inbyggd stödmodell.

Har du hört talesättet ’två huvuden är bättre än en, och fem är bättre än två’? Det är precis det som är fördelen med franchising. En bra franchisegivare kommer att ge omfattande stöd, utbildning och råd om hur man sköter och driva din verksamhet. En framgångsrik franchisegivare, som har arbetat med många franchisetagare med sitt system har stött på sådana problem som du kan ha, förmodligen mer än en eller två gånger tidigare. Med denna erfarenhet gör det möjligt för franchisegivaren att dela fungerande lösningar som tar bort en del av den riskfyllda, dvs. att göra det själv metoden. En bra franchisegivare kommer att kunna jämföra din verksamhet och ge värdefulla insikter om hur man kan förbättra lönsamheten och prestanda. Lika viktigt, du har en relation med andra franchisegivare som delar erfarenheter och erbjuder stöd till varandra. De bästa förbättringarna till ett franchisesystem kommer från franchisetagare som arbetar tillsammans och utbyter de bästa praxis.

3. Korporatividentitet och Varumärkes Medvetenhet

Att skapa ett bra varumärke är mycket mer än en logotyp och det händer inte över en natt! Bra franchisegivare kommer att tala om sin vision, mission och värderingar. Bra franchisegivare veta hur de ska talar till sina kunder, har höga mål och vet vem de vill vara på marknaden. Likaså, konsumenterna kommer i allmänhet ofta besöker företag som de känner mest och som är mest bekväm med. Ett välkänt varumärke är som en snuttefilt av kvalitet och förtroende.

4. Att Köpa Makt

Att vara en del av en franchise varumärke kommer med en köpkraftfördel. Bra franchisegivare kommer att förhandla hårt och dra nytta av köpkraft på hela den franchisesystemet. Resultatet

av detta gör det möjligt för franchisegivaren att förhandla om priser på betydligt lägre nivåer än vad du skulle kun
na uppnå som en oberoende aktör. Dessa lägre priser kommer inte bara att gälla för första inköp av utrustning eller möbler, men även leveranser, lager, uniformer och allt annat som du kan behöva på en regelbunden basis.

5. Dina chanser att lyckas är mycket högre

I längden, du är mer troligt att lyckas i en franchise än om du var en oberoende start-upp. Bara detta kan vara värt kostnaden av att investera i en beprövad modell. Bra franchisegivare bidrar till att övervaka hälsan på din verksamhet och kommer att identifiera när det blir förändringar i dina målsättningar. Om du följer systemet, är det mer sannolikt att du undvika många av de risker en oberoende verksamhet utsätts för.
Vill du veta mer om en av världens största fitness franchise? Ta en titt på vår hemsida: http://anytimefitness.se/franchise-mojligheter
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s