Två aussies som tror på Sverige.

När Anytime Fitness drar igång i Sverige görs det av två australiensare – Iain och Craig. Båda med stor erfarenhet av att hjälpa franchisetagare med att komma igång men också av att driva gym. Läs om varför de lämnar Sidneys vita stränder Men framförallt om varför de är övertygade om att Sverige blir Anytime Fitness nästa stora framgång.

Ni kommer båda från Australien. Varför flyttade ni till Sverige?

Iain: Jag hade kommit till en punkt i livet där jag längtade efter ett nytt äventyr. Då dök utmaningen med Anytime Fitness i Sverige upp. Så fort jag kom hit för att undersöka marknaden blev jag förälskad i både människor och land.
Craig: Jag har många vänner här och gillar svenskar. Gillar också attityden till livet, hälsa och träning. Dessutom tycker jag om kalla vintrar.

Hur är er svenska?

Iain & Craig: Väldigt medelmåttig just nu men vi lär oss. Varje dag innebär nya ord och vi förstår vad människor säger bättre och bättre.

Arbetade ni med Anytime Fitness i Australien?

Iain: Jag arbetade fyra år på Anytime Fitness innan jag kom till Sverige. Som Club Development Manager såg jag över processen för franchisetagare från att skaffa gym till att öppna det. Jag hann med att öppna nästan 400 gym i Australien.
Craig: Ja, jag har två egna gym i Melbourne Victoria.

Vad är det bästa för en medlem med Anytime Fitness?

Craig: När en medlem kommer in på ett gym ska hen känna sig hemma. Vänlig och välkomnande personal hjälper alla att nå sina mål. Sedan är det självklart rent, snyggt och modernt.
Iain: Gymmet måste också ligga bra placerat. Bekvämlighet är viktigt för Anytime Fitness. Det ska vara enkelt att träna.

Vad är det bästa för en franchisetagare med Anytime Fitness?

Iain: Balansen mellan arbete och fritid. Det är inte speciellt svårt att driva ett gym men det kräver känsla och förståelse för vad Anytime Fitness är. Men konceptet är utvecklat för att det ska vara enkelt. Ett gym ska kunna drivas hemifrån för att slippa långa arbetsdagar.
Craig: Dessutom är ett Anytime Fitness gym en skön miljö att arbeta i. Och självklart bra lönsamhet om man sköter det rätt.

Det finns många gym på den svenska marknaden. Varför kommer Anytime Fitness att lyckas?

Craig: Sverige är en väldigt mogen marknad vilket vi av erfarenhet vet är ett perfekt utgångsläge för en ny aktör. Ju mer konkurrens desto bättre. Nyckeln för en franchisetagare är därför inte att övertyga människor om att börja träna, utan hur Anytime Fitness kan hjälpa medlemmar att nå sina mål.
Iain: Idag domineras den svenska marknaden av stora, opersonliga gym. Anytime Fitness erbjuder en personlig miljö samt ett bekvämt och enkelt sätt att träna där man får personlig coachning. För oss handlar det inte bara om träning utan om balans i livet.

I Sverige är träningstrenden stark. Tror ni att den kommer att hålla i sig?

Iain: Även globalt är trenden stark och det är ingen tvekan om att den kommer hålla i sig och växa sig ännu starkare. Men det är faktiskt 21.1 procent av svenskarna som har medlemskap i något gym. Samtidigt säger Folkhälsomyndigheten att över 50 procent av svenskarna är överviktiga eller feta.
Craig: Dessutom ökar problematiken med diabetes, stroke och hjärtproblem. Och det är människor medvetna om. Man vet hur viktigt det är att ändra livsstil både vad det gäller mat och träning. Då är vårt koncept med personlig coachning som inte bara handlar om träning perfekt.

Ge tre argument för varför man ska bli medlem i Anytime Fitness?

Iain: Bekvämlighet är det viktigaste. Det ska alltid vara enkelt att ta sig till ett Anytime Fitness gym och det ska aldrig vara trångt eller opersonligt. Dessutom kan du använda ditt medlemskap i 24 länder och på cirka 3 500 gym. Sedan är coachningen av stor betydelse. Vi tar ett ansvar för att lära våra medlemmar hur de kan använda sitt edlemskap och uppfylla sina mål.
Craig: Sist men inte minst; vi är omtänksamma. Eftersom gymmen ägs och drivs av människor lokalt så bryr de sig verkligen om sina medlemmar. Gymmen har en skön, välkomnande miljö.
___________
Vill du veta mer om en av världens största fitnessfranchise? Ta en titt på vår hemsida: http://anytimefitness.se/
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s