Lätt rostad lax med mango-jordgubbssalsa

Ett av de bästa sätten att hålla ditt hjärta så frisk som möjligt är genom att hålla sig till en diet packad med hälsosamma fetter och antioxidanter som ni kan hitta i denna super lätt rostad lax med Mango-jordgubbssalsa.
Om du är rädd för att laga fisk, var inte det! Det kan inte bli mycket enklare eller snabbare än en filet rostad lax. Beroende på tjockleken på din fisk, kan denna middag göras, början till slut, i så lite som 15 minuter. Lägg till en sida av quinoa kokt i grönsaksbuljong för att fylla ut måltiden och få en fin dos av friska fiber (också bra för hjärthälsa), och du har en vinnare middagen.
Denna lax paras ihop med en fruktig och syrlig Mango-jordgubbssalsa. Om du är anti-lax, piffa gärna upp det med lite frukt salsa som kan vara biljetten till att få Omega-3 packad fisk på menyn regelbundet.
För bästa hjärthälsoeffekter, se till att ta en närmare titt på den typ av lax du köper. Vildfångad lax är dyrare, men det ger också en större näringssting. Odlad lax har en tendens att vara fetare (inte bra med Omega-3-fettsyror) och är ofta kopplad till ohållbara jordbruksmetoder. Du kan läsa mer om hälsa och effekten av fisk miljö du köper och äter genom ( http://www.seafoodwatch.org/ Monterey Bay Aquarium Seafood Watch)
Mångstormarknader bär vildfångad lax med färska filéer och frysta förpackningar (som ofta är billigare.) Tänk på ditt hjärta!

Rostad lax med mango-jordgubbssalsa

2 portioner (ca.100g laxfilé och ½ kopp salsa per portion)

Ingredienser
  • 2 x 100g vildfångade laxfiléer
  • Salt och peppar
  • 1 tärnad mogen mango
  • ½ kopp tärnad färska jordgubbar
  • 2 skivade salladslökar
  • ¼ kopp hackad färsk koriander
  • Saft av ½ lime
  • Ytterligare limeklyftor och koriander, till garnering

Metod

1. Värm ugnen till 204 ◦c. Fodra en liten plåt med bakplåtspapper och placera lax filéer skinnsidan nedåt. Krydda rikligt med salt och peppar.
2. Rosta i ugnen i 10–12 minuter för en mindre filet. Efter 10 minuter titta om filén är fast. (överkokt lax är inte bra) Du vet laxen är klart när det ser ogenomskinligt och flingor lätt med en gaffel.
3. Medan laxen tillagas, kombinera tärnad mango, jordgubbar, salladslök, koriander, limesaft, salt och peppar i en medelstor skål och blanda ihop.
4. Servera laxen varm med salsa vid sidan om. Garnera med ytterligare limeklyftor och hackad koriander, om så önskas.
Näring per portion
267 kalorier
7.8g fett
28.9g kolhydrater
23.9g protein
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s