Att fråga efter hjälp gör dig faktiskt smart!

Självförtroende och kompetens är gott och väl men du inte ensamt bör ansvara för att hantera din fysiska, emotionella och mentala hälsa. Istället är det bäst att vara på den säkra sidan av ”styrka ligger i antalet”.
Tyvärr, det finns ett visst stigma i samband med att be om hjälp. Det finns ingen tvekan om att hitta ord för att be om vad du verkligen vill ha eller behöver som kan lämna dig med en känsla av obehag, sårbarhet eller även inkompetent. Det är inom denna sårbarheten som vi verkligen kan växa som individer. Att be om hjälp behöver inte vara ett tecken på svaghet, utan snarare ett tecken på självkännedom och intellekt. Här är en handfull positiva, livförändrande effekter från att ha bett om hjälp.

1. Att be om hjälp låser upp ett stödsystem

Ett fast stödsystem är förmodligen den viktigaste delen av utrustning både i och utanför gymmet. Oavsett om ert stöd kommer från vänner, familj, eller vårdpersonal, identifiera dessa människor och utnyttja deras hjälp. De kommer att vara ovärderlig för dig när din inre kritiker sticker upp sitt fula huvud. Låt detta stödsystem motivera dig, uppmuntra dig och utmana dig när du inte kan göra dessa saker för dig själv. Jag kan nästan garantera dessa individer kommer att dra igenom för dig och inte ta din begäran så betungande. Uttrycka uppskattning för deras hjälp och ge ert stöd i gengäld.

2. Att be om hjälp presenterar nya perspektiv

När jag tog mitt livscoachcertifikat fick jag höra av en instruktör att aldrig ställa en kund en fråga där jag visste redan svaret. ”kom från en plats av nyfikenhet,” sa hon. Det är genom att angripa problem med en nyfiken själ och lekfull anda som vi kommit fram till det mest kreativa lösningar. Medan vi alla har bra idéer, tänker vi alla inte på samma sätt. Att be om hjälp är ett bra sätt att lösa dina problem eftersom det tillåter dig att titta på situationer genom en annans ögon.

3. Att be om hjälp bygger kritiska livskunskaper

Genom att be någon om hjälp bekräftar att du kanske inte förstår en sak, och därför placerar du ansvaret för lärandet på dig själv. Den fysiska handlingen att be om något (förhoppningsvis!) innebär att du är nu ansvarig och engagerade att finna ett svar. Det är viktigt att ha en klar uppfattning om vad och vem man frågar. Detta kan ta lite tid att få rätt, men börja med att identifiera ditt mål, de steg du kan behöva vidta för att uppnå detta mål, och vem som kanske kan hjälpa dig att nå detta mål. Dessa åtgärder bygga uthållighet och uppfinningsrikedom.

4. Att be om hjälp ökar förtroendet

Att be om hjälp betyder inte, tvärtemot vad många tror, att du är ointelligent. Istället signalerar det en högre grad av självkännedom eftersom du har insett att något är bortom din förmåga. Att inte be om hjälp i detta skede skulle vara ointelligent. Se handlingen att be om hjälp som att göra det möjligt för dig själv – en handling som ger dig energi snare än att den tar det från dig. Tänk på dem som är villiga att ställa en fråga när de inte förstår någonting. Är de egentligen inte modiga?
Fokusera din avsikt och tolkning på det istället för att se inkompetens.

5. Att be om hjälp visar att du är en lagspelare

Ibland många av oss tror att vår väg är den rätta vägen och det är det enda sättet en uppgift bör göras. Men att arbeta med detta perspektiv kan bli riktigt ensamt och kan i själva verket signalera till andra att du inte är en medarbetare. Genom att be om hjälp då och då utövar du flexibilitet och visa din förmåga att spela som en lagmedlem. Du kan överraska dig själv på det resultat som många sinnen kan bidra med.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s